Gå direkt till innehåll
Det är de tre dropparna i cirkelform som hamnat i tvist hos Patent- och registreringsverket.
Det är de tre dropparna i cirkelform som hamnat i tvist hos Patent- och registreringsverket.

Nyhet -

NSVA överklagar upphävningen av varumärkesregistrering

Den 29 maj beslöt Patent- och Registreringsverket (PRV) att upphäva tre av fyra klasser som NSVA varumärkesskyddat sin logotyp i. NSVA kommer att överklaga beslutet till Patent- och marknadsdomstolen.
– Vi har fortfarande skydd i klass 40 som handlar om vattenrening och behandling av avloppsvatten. Den är väsentlig för oss så därför fortsätter vi använda vår logga som vanligt, säger Ulf Thysell, VD för NSVA.

NSVA är ett vatten- och avloppsbolag som ägs till lika delar av kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Intäkterna kommer via VA-kollektivet och det betyder att ingen vinstdrivande verksamhet sker, vare sig i eller utanför ägarkommunerna.
– Vi konkurrerar inte med invändaren, som är en spansk byggkoncern, på någon marknad. Därför menar vi att användningen i verkligheten ska beaktas, inte bara två registreringar på pappret mot varandra, säger Ulf Thysell.

Fotnot
En av de fyra klasserna har NSVA fortsatt skydd för hos PRV. Det är klass 40: Vattenrening; vattenbehandling; förhindrande av vattenföroreningar; avfalls- och/eller vattenbehandlingstjänster; avfallsbehandling; avfallsdestruktion; återvinning av avfall och sopor; behandling av avloppsvatten.

De klasser som NSVA förlorat skydd i är:
Klass 37: Installation av apparater för vattenförsörjning; rengöring av rörsystem för vattentillförsel; installation av avlopp; avloppsrensningstjänster; renovering av avloppsrör.

Klass 39: Tömning (flytt) av innehållet i avloppsbrunnar; vattendistribution och vattentillförsel; lagring av avfall; transport; insamling av avfallscontainrar; uthyrning av behållare för hantering avfall.

Klass 42: Analys av vatten; övervakning av vattenkvalitet; övervakning av verksamhet som påverkar miljön i väg- och vattenkonstruktioner; övervakning av händelser som påverkar miljön i väg- och vattenkonstruktioner.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg