Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Även vattnet i Förslöv fritt från missfärgning

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2015 21:28 CET

Efter NSVAs spolning av ledningsnätet ikväll är nu även vattnet i Förslöv fritt från missfärgning. Det innebär att alla kunder i området kan använda vattnet som vanligt, förutom till mat och dryck, där NSVA rekommenderar att man kokar det först.

Kokningsrekommendationen kvarstår i hela området tills vi har fått två på varandra följande godkända prover, troligen tills på måndag.

Eftersom vattnet nu är fritt från missfärgningar kommer inte NSVA att ställa ut vattentankar under helgen. Vattentankarna som står ute nu är kvar till kl 22 ikväll.

Om man fortfarande upplever problem med missfärgat vatten, spola kallvatten i alla kranar i fastigheten. Om det inte hjälper, hör av er till NSVA på tel 010-490 97 00. 

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.