Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Klorering av dricksvattnet i Förslöv

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2014 09:00 CET

För att säkerställa en god vattenkvalitet kommer dricksvattnet i Förslöv med omnejd i Båstads kommun att kloreras från och med idag och några veckor framåt.

- Att klorera vattnet är en normal driftåtgärd som används vid behov. Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder i Förslövstrakten, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten, NSVA.

Kloret klingar snabbt av ute i ledningsnätet. De innebär att de flesta kunder får en klorhalt som ligger under 0,10 mg/l. Gränsvärdet för klorhalt hos användare är 0,40 mg/l.

Läs mer om klorering av dricksvatten på Svenskt Vattens webbplats >>

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se