Gå direkt till innehåll
Klorering efter gårdagens vattenläcka i Glumslöv

Pressmeddelande -

Klorering efter gårdagens vattenläcka i Glumslöv

Under gårdagen blev många kunder i Glumslöv av med vattnet till följd av en misstänkt vattenläcka. Efter intensivt arbete med att lokalisera läckan kunde NSVA till slut laga den. Nu har alla kunder åter vatten i kranen. Som en försiktighetsåtgärd kommer NSVA under dagen att klorera vattnet i Glumslöv. Detta kan medföra lukt och smak av klor.

- Vi beklagar att det tog tid att laga läckan. Våra medarbetare arbetade på för fullt hela kvällen och natten. Det är tyvärr inte alltid så lätt att varken lokalisera eller laga en vattenläcka, speciellt i mörker och regn, säger Lars Horrdin, gruppchef Rörnät på NSVA.

För att säkerställa en god vattenkvalitet kommer NSVA att klorera dricksvattnet i Glumslöv under eftermiddagen. Detta är en normal driftåtgärd efter ett större driftavbrott.

- Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder i Glumslöv idag och imorgon, säger Lars Ödemark, specialist Dricksvattenkvalitet, NSVA.

Läs mer om klorering av dricksvatten på Svenskt Vattens webbplats >>

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

Kontakter

Lars Ödemark

Lars Ödemark

Specialist dricksvatten 010-490 97 66
Lars Horrdin

Lars Horrdin

VA-ingenjör 010-490 97 64

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg