Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Kokrekommendationen hävs även i Förslöv, men kvarstår runt Ranarp och Stora Hults strand

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2015 17:30 CET

NSVA har fått svar på fler vattenprover och de är bra även i Förslövsområdet. Det är möjligt att avgränsa området och innebär att också boende i Förslöv slipper att koka sitt vatten. Rekommendationen om att koka vatten för mat och dryck kvarstår dock runt Ranarp och Stora Hults strand, se karta på nsva.se. NSVA kommer att klorera vattnet i hela Grevie/Förslövsområdet ett tag till.

- Under de närmsta dagarna kommer vi att spola i Stora Hults strand för att öka genomströmningen av vatten i ledningsnätet. Rekommendationen om att koka vattnet kommer att kvarstå minst till torsdag för kunder i kustområdet runt Ranarp och Stora Hults strand, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten NSVA.

Om du upplever problem med missfärgat vatten, spola kallvatten i alla kranar i fastigheten. Om det inte hjälper, hör av dig till NSVA på tel 010-490 97 00.

Klorering av vattnet i Grevie och Förslöv med omnejd fortsätter ett tag till. Detta är en normal driftåtgärd efter ett större driftavbrott. Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder i området de närmsta dagarna. Kloret klingar snabbt av ute i ledningsnätet. De innebär att de flesta kunder får en klorhalt som ligger under 0,10 mg/l. Gränsvärdet för klorhalt hos användare är 0,40 mg/l.

Läs mer om klorering av dricksvatten på Svenskt Vattens webbplats >>

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.