Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA ber boende i Laröd, Hittarp och Domsten att minska sitt avloppsvatten under pågående ledningsarbete

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2020 16:13 CEST

I samband med ett arbete på en avloppsledning behöver NSVA stänga en avloppspumpstation. Avloppsvattnet kommer istället att transporteras bort med en slamsugare. För att minska risken för utsläpp ber NSVA boende i Laröd, Hittarp och Domsten att minska sitt avloppsvatten under tiden arbetet pågår.

Arbetet pågår under tisdagen den 28 april mellan kl. 07.30-18.00

Boende kan minska mängden avloppsvatten genom att:

  • Spola i toaletten så lite som möjligt
  • Undvika att tvätta och diska
  • Undvika att duscha
  • Inte låta kranen stå och rinna i onödan

- Vi försöker utföra våra ledningsarbeten så att kunderna påverkas så lite som möjligt. Uppmaningen om att minska mängden avloppsvatten är en försiktighetsåtgärd för att minimera risken för bräddning av orenat avloppsvatten, säger Greger Persson, VA-Ingenjör på avdelningen Rörnät, NSVA.

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.