Gå direkt till innehåll
Dricksvattnet i Båstads kommun får enbart användas till personlig hygien, mat och dryck. NSVA har utfärdat bevattningsförbud i kommunen.
Dricksvattnet i Båstads kommun får enbart användas till personlig hygien, mat och dryck. NSVA har utfärdat bevattningsförbud i kommunen.

Pressmeddelande -

NSVA fortsätter uppmana alla i Båstads kommun att spara på vattnet

Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun har sjunkit, men bevattningsförbudet kvarstår. "Läget har gått från akut till allvarligt. Fortsätter vi så här klarar vi sommaren", säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Det råder bevattningsförbud i Båstads kommun sedan den 3 juli 2018. Orsaken är den höga vattenkonsumtionen i kombination med det varma vädret. Dricksvattnet får endast användas till personlig hygien, mat och dryck. Värst är situationen i Torekov där vattnet riskerar att ta slut vid överförbrukning.

Sedan bevattningsförbudet infördes har NSVAs personal varit på plats i Torekov och Båstad för att dela ut flyers och informera allmänheten om vad som gäller. SMS med information har gått ut till de kunder som har registrerat sitt mobilnummer i vårt kundsystem och/eller har kopplat sitt mobilnummer till sin fastighetsadress.

På fredagsmorgonen visade diagrammet över Båstads kommuns dricksvattenförbrukning att konsumtionen har sjunkit. Lördagen den 30 juni låg förbrukningen på 9 959 kubikmeter vatten, torsdagen den 5 juli var förbrukningen nere på 7 794 kubikmeter.

– Vi är tacksamma för att Bjäreborna har tagit bevattningsförbudet på allvar. Läget har gått från akut till allvarligt, men det är viktigt att vi fortsätter spara vatten och respektera bevattningsförbudet. Nu kommer helgen och vi vet att dricksvattenförbrukningen alltid brukar stiga då. Fortsätter vi så här klarar vi sommaren, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Här hittar du NSVAs personal på plats i Torekov

Fredagen den 6/7 till söndagen den 7/7 mellan klockan 12 och 15 kommer NSVAs personal att finnas på plats i Torekov för att informera om och svara på frågor om bevattningsförbudet. Mellan klockan 13 och 14 dessa dagar kommer det alltid att finnas personal på plats vid nödvattentanken på ICA Näras parkering, Båtsmansgatan 14, Torekov. Välkommen med dina frågor!

Läs mer på www.nsva.se/sparavatten. Diagrammet över Båstads kommuns vattenförbrukning finns under "Relaterat material".

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg