Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA testar ventiler på huvudvattenledningar i Landskrona

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2014 14:45 CET

Med början på onsdag kommer NSVA att funktionstesta alla ventiler på huvudvattenledningar i Landskrona. Arbetet utförs av entreprenören Maintpartner.

Arbetet omfattar samtliga ventiler på huvudvattenledningar och beräknas pågå cirka en månad. Det omfattar inte servisventilerna in till varje fastighet.

- Medan arbetet pågår kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är helt ofarligt. Om du drabbas av missfärgat vatten spola kallvatten tills vattnet är klart igen, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör på avdelning Rörnät på NSVA.

Vid förfrågningar hänvisas i första hand till NSVAs kundservice på tel 010-490 97 00 och e-post kundservice@nsva.se.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se