Gå direkt till innehåll
Nu är det dags för spolning av vattenledningar i Hemmeslöv. På måndag den 8 januari startar spolningen i Eskilstorp.
Nu är det dags för spolning av vattenledningar i Hemmeslöv. På måndag den 8 januari startar spolningen i Eskilstorp.

Pressmeddelande -

Spolning av vattenledningar i Hemmeslöv

Måndagen den 8 januari, onsdagen den 10 januari och torsdagen den 11 januari utför Pollex luft- och vattenspolning av vattenledningar i Hemmeslöv på uppdrag av NSVA. Spolningen sker mellan klockan 9-19 på måndagen och mellan klockan 8-18 på onsdagen och torsdagen.

Spolningen, som är ett planerat underhållsarbete, genomförs etappvis. Först ut är Eskilstorp. Se NSVAs webb för aktuella spolningsområden. Berörda fastigheter kommer att få information i brevlådan (i form av informationslapp och vykort) en till två dagar innan arbetet  inleds.

På grund av risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna krävs det att alla kranar hålls stängda i berörda fastigheter under tiden arbetet pågår. Det kan även bli dåligt tryck och eventuellt inget vatten alls.

– Missfärgningar i vattnet är ofarligt och spolas bort när du öppnar kranen. Om vatten används samtidigt som spolning pågår finns det risk för att luft dras in i fastigheternas vattenledningar. Det är viktigt att inga disk- och tvättmaskiner används under spolningen för de kan ta skada. Spola inte heller i toaletten på vanligt sätt. Spola istället genom att hälla upptappat vatten i toastolen, till exempel från en hink. Vi ber om överseende för de eventuella problem som detta orsakar, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör vid NSVA.

NSVA ber berörda att tappa upp vatten för eget behov innan spolning. Vid speciella behov av vatten, vänligen kontakta NSVA på tel 010-490 97 00.

När spolningen av vattenledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i dina ledningar. Öppna därför försiktigt kallvattenkranen närmast inkommande vattenledning till din fastighet så att eventuell luft släpps ut. Spola därefter kallvatten i samtliga kranar tills vattnet blir klart igen. 

– Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning. Detta är ofarligt, säger Dejan Tucakov.

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kontakter

Dejan Tucakov

Dejan Tucakov

Gruppchef Rörnät Rörnät 010-495 87 14

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg