Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Spolning i Förslöv fortsätter - kokrekommendation kvarstår för Grevie och Förslöv med omnejd

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2015 17:22 CET

NSVA fortsätter att spola i Förslöv till sent ikväll samt i helgen så länge vattnet fortfarande är missfärgat. I övriga området är vattnet nu fritt från missfärgning och kan användas som vanligt, förutom till mat och dryck, där vi rekommenderar att man kokar det först. 

Vattentankarna kommer att vara på plats till kl 22 ikväll samt ställas ut igen under lördagen kl 7-22, på samma platser som tidigare, se karta på nsva.se. Kokningsrekommendationen i Grevie och Förslöv med omnejd kvarstår tills NSVA fått två på varandra följande godkända prover, troligen tills på måndag.

Om du bor utanför området där NSVA spolar och fortfarande upplever problem med missfärgat vatten, spola kallvatten i alla kranar i fastigheten. Om det inte hjälper, hör av dig till NSVA på tel 010-490 97 00.

Se karta över området som omfattas av kokrekommendation och klorering respektive var spolning pågår

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.