Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vatten- och vägavstängning i Björnås natten 8-9 april kl 23-03

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2014 09:00 CEST

I samband med att NSVA kopplar in nya vattenledningar på Flintstensvägen i Åstorp stängs vattnet av för ett 60-tal kunder i Björnåsområdet. Vattnet kommer att stängas av på tisdagskvällen 8/4 kl 23.00 och kommer preliminärt vara tillbaka på onsdagsmorgon 9/4 kl 03.00.

Under arbetet kommer delar av Rönnvägen vara avstängd för genomfartstrafik. Boende öster om Flintstensvägen hänvisas till Smedjehusvägen vid körbehov denna tid.

Kunder på följande gator berörs av vattenavstängningen: Skannebacken, Flintstensvägen, Lille Magnus väg, Bronsåldersvägen, Forntidsvägen, Järnåldersvägen, delar av Rönnvägen (öster om Stenåldersvägen) och delar av Smedjehusvägen (öster om Flintstensvägen). 

Efter avslutat arbete kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är helt ofarligt och det räcker med att spola kallvatten ett tag så blir vattnet klart igen.

Mer information:

Lars Carlsson, VA-ingenjör, Ledningsnät & Projekt, NSVA, tel 010-490 97 51

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se