Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vattenavstängning i Billesholm natten mellan 3-4 oktober kl 23-04

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2013 08:00 CEST

I samband med att Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA) utför servicearbete på vattenledningsnätet kommer vattnet att stängas av för boende i Billesholm, Södra Vram, Ljungsgård, Nybrodal samt delar av Olstorp i Bjuvs kommun.

Vattnet är avstängt från torsdag 3 oktober kl 23 till fredag 4 oktober kl 04. Vi uppmanar boende i dessa orter att tappa upp vatten för eget behov under denna tid.

- Vi har valt att förlägga arbetet nattetid för att minimera störningen för boende i området, säger Anders Hjärpe, gruppchef avdelning Rörnät på NSVA. Om det är någon som har speciella behov av vatten denna tid, vänligen kontakta oss på tel 010-490 97 00.

Efter arbetet kan det vara luft i ledningarna och vattnet kan vara missfärgat. Det är inte farligt men rekommendationen är att öppna kallvattenkranarna några minuter så att luft och missfärgning försvinner.

 

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se