Relaterat / Kontaktpersoner
- Presskontakt
- Kommunikatör
- Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier.
- maifrizya.grwagollccenektisln@cxnshnvaoj.sgpefl
- 010-495 87 43
- Presskontakt
- Kommunikatör
- Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier.
- anohnasv.tcurotuedkpssnhonbd@nxwsvqba.bpsept
- 010-495 87 32
Relaterat / Nyheter
Fortsatt oklart vad som orsakade fiskdöden i Råån – utredning fortsätter
Pressmeddelanden • Sep 02, 2020 14:06 CEST
Torsdagen den 20 augusti påträffades döda fiskar i Råån. Analyssvaren från provtagningen gav ingen förklaring till varför fiskarna dog. För att få en bättre bild över vad det var som hände kommer NSVA att genomföra en grundlig utredning.
Spolar du också ner dina ”små” problem?
Pressmeddelanden • Nov 18, 2015 08:00 CET
Kiss, bajs och toapapper är det enda som ska spolas ner i toaletten. 9 av 10 svenskar tycker att skräp i toan är oacceptabelt. Det visar en undersökning som branschorganisationen Svenskt Vatten tagit fram i samband med Världstoalettdagen 19 november. Trots det hamnar årligen 7 000 ton skräp i våra avlopp.
Välj biltvätten istället för att fultvätta på gatan
Pressmeddelanden • Apr 20, 2017 10:15 CEST
Många tror att man sparar pengar på att "fultvätta" bilen hemma på gatan eller garageuppfarten. Men det är istället närmiljön - marken där vi bor och våra barn leker, sjön och stranden där vi badar - som får betala priset. Den 22-23 april är det dags för Stora biltvättarhelgen. Åk till en biltvätt istället, du också!
Välj biltvätten och bidra till en bättre miljö
Pressmeddelanden • Apr 19, 2018 12:51 CEST
Våra vattendrag blir förgiftade om du fultvättar bilen hemma på gatan. Smutsvattnet innehåller miljöfarliga tungmetaller och oljerester som rinner ut i närmsta sjö eller hav utan att renas. Tvätta istället bilen på en biltvätt. Då bidrar du till en bättre miljö.
Hushållspapper är vanligaste fultorkningen
Pressmeddelanden • Nov 14, 2017 08:00 CET
Varje år hamnar flera tusen ton skräp i Sveriges avlopp trots att det bara är kiss, bajs och toapapper som ska spolas ned i toan. En situation som ligger bakom många fulspolningar är att toalettpappret är slut. Det löser vi oftast genom att fultorka oss med hushållspapper som sedan felaktigt spolas ned i toaletten där det riskerar att orsaka stopp och översvämningar.
Att spola rätt är lätt
Pressmeddelanden • Nov 16, 2018 09:20 CET
Kiss, bajs och toapapper är det enda som ska spolas ner i toaletten. Trots detta hamnar flera tusen ton skräp i Sveriges avlopp, varje år. Det som oftas spolas ner är bomullstussar, flytande kemikalier, tamponger, våtservetter och tops. Ställ en pedalhink i badrummet och släng skräpet där istället. Kemikalier lämnas till miljöstationen och mediciner lämnas kostnadsfritt på närmaste apotek.
Klartecken för rening av oljeskadat vatten i Öresundsverket
Pressmeddelanden • Aug 30, 2010 00:00 CEST
Länsstyrelsen har gett klartecken för rening av det oljeskadade vatten, som sedan förra fredagen fyllt utjämningsbassängerna i Öresundsverket i Helsingborg. Det innebär att reningsverket åter kan fungera normalt och att det inte längre är risk för bräddning av orenat avloppsvatten i Öresund.
7 000 ton skräp spolas varje år ner i svenska toaletter
Pressmeddelanden • Nov 18, 2019 08:00 CET
Den 19 november är det FN:s internationella världstoalettdag då sanitetsproblem uppmärksammas runt om i världen. I Sverige har vi både toaletter och rent vatten, men vi slarvar och använder toaletten som papperskorg.
Var rädd om avloppen i jul
Pressmeddelanden • Dec 07, 2015 09:27 CET
Nu är det jul igen. Och med julen brukar det bli mycket matlagning. Det är viktigt att inte hälla ut fett och olja i diskhon. Fettet orsakar fettproppar som leder till stopp och i värsta fall översvämning. Det lockar även till sig råttor till avloppsledningarna.
Välj biltvätten
Pressmeddelanden • Apr 26, 2019 13:20 CEST
Två tredjedelar av alla biltvättar sker direkt på gatan. Det är ungefär 20 miljoner ”fultvättar” som förorenar vår närmiljö varje år. Tvättvattnet innehåller olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester som rinner rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Tvätta istället bilen på en biltvätt. Då bidrar du till en bättre miljö.