Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Bygget av Filborna vattentorn intill Österleden i höjd med Filbornavägen är i full gång. Flygbilden är tagen i augusti 2018.

    Följ bygget av Helsingborgs nya vattentorn

    Välkommen till NSVAs och NCCs blogg om bygget av Helsingborgs nya vattentorn, Filborna vattentorn. Här kommer du att hitta fakta, filmer och bilder från bygget av Helsingborgs stads nya landsmärke. Planerad invigning är sommaren 2020.

  • Klorering av dricksvattnet i delar av Båstads kommun

    Klorering av dricksvattnet i delar av Båstads kommun

    Med början idag, tisdagen den 4 september och en tid framöver kommer NSVA att klorera dricksvattnet i delar av Båstads kommun. Det kommer att påverka kunder som bor i Grevie kyrkby samt utmed sydkusten mellan Torekov och Stora Hult. Kloreringen görs för att säkerställa god vattenkvalitet och är en normal driftåtgärd när ett servicearbete utförts.

  • Vattenförbrukningen i Båstads kommun har minskat. Nu häver NSVA bevattningsförbudet.

    NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun

    NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun för i år. Beslutet gäller från och med den 31 augusti. Vädret har blivit svalare och vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

  • Laura Karlsson,  drifttekniker på avdelning Avloppsrening, ute på uppdrag. Nu kan du också bli en del av vårt glada gäng på NSVA- vi söker flera nya medarbetare. Läs mer på vår karriärsida, jobb.nsva.se

    Sök ditt nya jobb på NSVA- besök vår karriärsida!

    Just nu söker NSVA flera nya medarbetare: En rörnätstekniker, en projektingenjör, en redovisningsansvarig och en drifttekniker. Läs mer om våra lediga jobb på NSVAs karriärsida, jobb.nsva.se.

  • Kokningsrekommendationen i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov kvarstår. En eventuell hävning av kokningsrekommendationen kan ske tidigast inatt, natten till lördagen den 14 juli.

    Statusuppdatering från NSVA angående kokningsrekommendationen

    Natten mellan fredag och lördag kommer NSVA att få svar på de senaste dricksvattenproverna. Om proverna visar att dricksvattnet i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov är tjänligt kan kokningsrekommendationen i området hävas. En eventuell hävning av kokningsrekommendationen kan alltså ske tidigast i natt, natten till lördagen den 14 juli.

  • NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov eftersom dricksvattenförbrukningen har minskat och läget gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår.

    NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov

    Idag, torsdagen den 12 juli, kommer NSVA att ta bort nödvattentankarna från Torekov. Dricksvattenförbrukningen har minskat och läget har gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår. "Det är fortfarande väldigt viktigt att vi fortsätter att spara på vattnet för att det ska räcka hela sommaren", säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster på NSVA.

  • NSVA kommer eventuellt att spola dricksvattenledningar under torsdagen. På detta vis kommer kloret snabbare ut till de kunder som omfattas av kokningsrekommendationen.

    NSVA spolar eventuellt dricksvattenledningar under torsdagen

    Kokningsrekommendationen i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov kvarstår. På onsdagen påbörjade NSVA klorering av dricksvattnet i det berörda området. Idag, torsdag, kommer NSVA eventuellt att spola dricksvattenledningar för att öka omsättningen i ledningsnätet. På detta vis kommer kloret snabbare ut till de kunder som omfattas av kokningsrekommendationen.

  • NSVA fortsätter uppmana alla att respektera bevattningsförbudet och spara på vattnet.

    Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun ökade söndagen den 8 juli

    Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun minskade under fredagen och lördagen, men ökade med 713 kubikmeter söndagen den 8 juli. Det är ungefär lika mycket som 2 800 fulla badkar. Ökningen var dock väntad eftersom konsumtionen av vatten brukar stiga under helgerna. NSVA fortsätter uppmana alla att respektera bevattningsförbudet och spara på vattnet.

Visa mer