Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Dåligt tryck i Hemmeslöv och delar av Malen natten 15-16/9 samt risk för missfärgat vatten dagen efter

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2015 08:00 CEST

I samband med VA-arbete kommer det bli dåligt vattentryck, eventuellt inget vatten alls, för ungefär 1 000 hushåll och företag i Hemmeslöv och delar av Malen i Båstad. VA-arbetet utförs nattetid tisdag 15/9 ca kl 21 till onsdag 16/9 ca kl 07. Under onsdagen finns det risk för missfärgat vatten i samma område.

VA-arbetet utförs nattetid för att påverka berörda kunder så lite som möjligt. NSVA uppmanar kunder i området att tappa upp vatten för eget behov under natten och eventuellt även för mat och dryck dagen efter. Efter avslutat arbete kan det nämligen bli luft i ledningarna och missfärgat vatten.

- Missfärgningar i vattnet är ofarligt, men kan om de är rikliga skada disk- och tvättmaskiner. Eftersom vi misstänker att detta arbete kan medföra missfärgningar uppmanar vi kunder i området att undvika att tvätta och diska under onsdagen. Eventuellt kommer NSVA att behöva spola huvudvattenledningarna i området under onsdagen. Vi ber om överseende med de problem arbetet eventuellt orsakar, fortsätter Anders Hjärpe.

Om missfärgningen är lätt är rekommendationen att spola kallvatten tills vattnet är klart igen. Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning. Detta är ofarligt.

Om det är någon som har speciella behov av vatten, vänligen kontakta NSVA på tel 010-490 97 00. För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.