Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA utför spolning av vattenledningar i norra Helsingborg

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2013 09:00 CEST

Spolningen är en del av ett årligt spolningsarbete av huvudvattenledningar inom NSVA som utförs under hösten. De två följande veckorna är det dags för norra Helsingborg.

– Spolningen följer ett schema och målsättningen är att genomföra en årlig planerad spolning av samtliga huvudvattenledningar i alla kommuner inom NSVA, säger Anders Hjärpe, gruppchef på avdelning Rörnät.

I samband med att NSVA spolar vattenledningarna kan det bli tillfälligt sämre vattentryck och missfärgat vatten för boende i området. Vid vissa tillfällen kan vattnet helt försvinna.

Missfärgat vatten är inte farligt men om man drabbas av det är rekommendationen att öppna alla kallvattenkranar några minuter så att luft och missfärgning försvinner.

NSVA ber om överseende med de besvär spolningen eventuellt kan orsaka.

TIDPLAN FÖR SPOLNINGARNA

Tisdag 8/10 kl 18.00-01.00

Berörda områden: Södergatan, Bruksgatan, Kullagatan, Storgatan, Järnvägsgatan, Drottninggatan

Onsdag 9/10 kl 18.00-02.00

Berörda områden: Erik Dahlbergs gata, Krabbegatan, Pålsjögatan, Rektorsgatan, Kopparmöllegatan

Måndag 14/10 kl 18.00-02.00

Berörda områden: Drottninghögs- och Fredriksdalsområdet, Västra Berga samt vissa delar av Berga industriområde

Tisdag 15/10 kl 18.00-01.00

Berörda områden: Tågaborg, Hagaplan, Pålsjö, Ringstorp samt vissa delar av Maria Park

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se