Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​Risk för sämre vattentryck och missfärgat vatten i Torekov, Öllöv Strand, Rammsjö och Ängelsbäck

Pressmeddelande   •   Apr 08, 2020 13:11 CEST

NSVA kommer att undersöka ventiler på ledningsnätet från Torekov ner till Segeltorps strand i Båstads kommun. Arbetet är en del av kommande Sydvattenomläggning och pågår från tisdag 14 april till fredag 17 april mellan kl 7:00-16:00.

NSVA förväntar sig inga störningar, men det finns en liten risk för att kunder i berörda orter kan uppleva sämre vattentryck och missfärgat vatten.

Missfärgat vatten är ofarligt. Skulle några kunder uppleva missfärgat vatten rekommenderar NSVA att spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart innan det används till dryck och tvätt.

- Vi förväntar oss inga störningar, men om det skulle uppstå missfärgat vatten försöker vi spola ut det direkt, säger Dejan Tucakov, gruppchef på avdelningen Rörnät, NSVA.

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.