Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Tryckstyrd vattendistribution i Landskrona 10-14 november

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2014 08:00 CET

I samband med att Landskrona stad utför ett större arbete på kajen vid Lustbåtshamnen måste Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) stänga vattentornet i Landskrona den 10-14 november. Under denna tid kommer istället tryckstyrd vattendistribution att användas. Alla konsumenter kommer att ha vatten i kranen som vanligt ändå.

- Medan arbetet på kajen pågår kommer vi att stänga vattentornet och istället distribuera vattnet genom tryckstyrning. Under denna tid kommer vattnet att levereras till alla konsumenter precis som vanligt, men det kan eventuellt bli sämre tryck och flöde än normalt, berättar Lars Horrdin, VA-ingenjör på NSVA.

- Vi räknar med att man som konsument inte ska märka någon större skillnad, men ber ändå boende och företag i Landskrona att om möjligt vara sparsamma med vatten denna period, avslutar Lars Horrdin.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se