Gå direkt till innehåll
Var sparsam med det kommunala dricksvattnet i Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Svalöv

Nyhet -

Var sparsam med det kommunala dricksvattnet i Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Svalöv

Natten till den 13 augusti skedde en större vattenläcka på en av Sydvattens huvudledningar från Vombverket. Under tiden läckan lagas och innan ledningen kan driftsättas igen, har Sydvatten något lägre kapacitet. Sydvatten ber därför alla kommuner som får vatten från dem att vara sparsamma.

För NSVAs del gäller det kommunerna Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Svalöv. I Svalövs kommun är det centralorten Svalöv samt Billeberga, Kågeröd, Teckomatorp och Tågarp som är berörda.

Sydvatten meddelar att arbetet med att laga ledningen är i full gång. Efter att läckan lagats måste vattnet i ledningen provtas för att säkerställa att dricksvattnet i kranen håller god kvalitet och uppfyller livsmedelsverkets krav.

Läs mer på https://sydvatten.se/pressrum/

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Sami Keränen

Sami Keränen

Driftchef Dricksvatten 010-490 97 86

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg