Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Årlig spolning i Helsingborgs kommun

Pressmeddelande   •   Okt 22, 2019 10:40 CEST

Så här kan det se ut vid en spolning.

Med start måndagen den 28/10 kommer NSVA påbörja den årliga spolningen av huvudvattenledningarna i Helsingborgs kommun. Arbetet beräknas pågå till slutet av november. Spolningarna kommer pågå vardagar (ej helgdagar) kl 07:30-15:30. Spolning bidrar till att hålla god vattenkvalitet.

Vi kan ej uppge exakt datum eller tid för specifika områden, då spolningsschemat kan komma att justeras under arbetets gång.

- Vi förväntar oss inga störningar, men under tiden som spolningsarbetet pågår i ditt närområde kan det bli tillfälligt dåligt vattentryck, säger Magnus Norin, arbetsledare på avdelning Rörnät på NSVA.

Först ut är Rydebäck och därefter kommer Pålstorp, Råå, Gantofta, Vallåkra, Påarp, Mörarp och Helsingborg, i den ordningen, att spolas.

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontaktperson: Magnus Norin, arbetsledare, avdelning Rörnät, NSVA.

E-post: magnus.norin@nsva.se Tel: 010-490 98 52

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.