Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Akut vattenläcka berör många boende i Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd i Helsingborgs kommun

Pressmeddelande   •   Jun 13, 2019 20:57 CEST


En akut vattenläcka har uppstått på Rausvägen i Helsingborg vilket gör att boende i Påarp, Mörarp, Vallåkra, Bårslöv med omnejd får minskat tryck eller är helt utan vatten.

Arbetet med att åtgärda läckan pågår och i nuläget finns ingen prognos när läckan är lagad.

Vattentankar finns uppställda vid ICA-affärerna i Påarp och Mörarp samt vid pizzerian på Snödroppegatan 1 i Bårslöv. I Vallåkra kommer tank på plats något senare. Ta med dig egna kärl till vattentankarna och tänk på att vattnet ska räcka till alla.

Då växeln på NSVA tidvis blev överbelastad runt 17-tiden gick det inte att komma fram på nummer 010- 490 97 00. Information publicerades på nsva.se så fort NSVA fick kännedom om den akuta vattenläckan.

NSVA har aviserat via vykort om avstängningen som ska ske kl 22:00 ikväll till alla fastighetsägare som berörs. Nuvarande läcka har inget med den tidigare aviserade avstängningen som berör Påarp och Mörarp med omnejd.
- Hyr du ditt boende går information om avstängning till fastighetsägaren. Samma gäller om du bor i en bostadsrättförening, då går informationen till föreningens postadress. Den som tömmer föreningens postlåda behöver meddela alla hushållen i föreningen om vattenavstängning, säger AnnaKarin Johansson, Chef Kundnära tjänster på NSVA.

Vid större driftstörningar skickar NSVA även SMS till alla mobiltelefoner som är registrerade på berörda adresser, vilket betyder att också du som är hyresgäst får SMS vid dessa tillfällen om du har ett mobilabonnemang registrerad på adressen. Du kan anmäla ditt mobilnummer på nsva.se för att få SMS framöver vid större driftstörningar.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.