Gå direkt till innehåll
​Akut vattenläcka berör många boende i Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd i Helsingborgs kommun

Pressmeddelande -

​Akut vattenläcka berör många boende i Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd i Helsingborgs kommun

En akut vattenläcka har uppstått på Rausvägen i Helsingborg vilket gör att boende i Påarp, Mörarp, Vallåkra, Bårslöv med omnejd får minskat tryck eller blir helt utan vatten under kvällen.

- Det är tyvärr samma sträcka som drabbades den 13 juni i somras. Ny ledning är nedgrävd som kopplades in den 13 mars men den är inte driftsatt ännu, säger Sven-Inge Granlund, avdelningschef Rörnät.

En del fastigheter kan uppleva ett lägre tryck i kranen. För tillfället undersöks om allt vatten måste stängas av eller om läckan kan lagas under ett visst flöde.

- Om vi måste stänga allt vatten blir det efter klockan 21.00 ikväll och nödvattentankar med dricksvatten ställs ut på olika orter. Vi hoppas kunna laga läckan under natten, men prognosen är osäker i nuläget, säger Sven-Inge Granlund.

Nödvattentankar kommer att köras ut under natten till följande ställen om det blir aktuellt:

Påarp: Påarps skola, Mullbärsgatan 8

Påarp: Ekebergsvägen, förskola

Bårslöv: Salladsgatan 5, förskola

Bårslöv: Snödroppegatan 2, förskola

Bårslöv: Kaprifolgatan 75

Mörarp: ICA-affären

Bårslöv: Pizzerian på Snödroppegatan 1

Påarp: ICA-affären

Äldreboenden i området får egna tankar med nödvatten.

SMS vid driftstörning

Vid större driftstörningar skickar NSVA SMS till alla mobiltelefoner som är registrerade på berörda adresser. Du kan anmäla ditt mobilnummer på nsva.se för att få SMS framöver vid större driftstörningar. Gäller endast fastighetsägare.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Sven-Inge Granlund

Sven-Inge Granlund

avdelningschef Rörnät Rörnät 010-490 97 01

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg