Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Akut vattenläcka på Vaktgatan i Helsingborg

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2015 09:40 CET

Under förmiddagen har en akut vattenläcka inträffat på Vaktgatan i Helsingborg. Vattnet kommer att stängas av för boende på Vaktgatan 1 A-C, Vaktgatan 3 A-D cirka kl 10 för lagningsarbete.

Om möjligt ber vi boende i området att tappa upp vatten för eget behov innan. Det kommer även att finnas möjlighet att hämta vatten mellan Lägervägen 1-3 medan vattnet är avstängt. Medtag eget kärl.

- Vi vet för närvarande inte hur långt tid det tar att åtgärda läckan men räknar med att det blir klart under dagen, säger Magnus Norin, arbetsledare Rörnät på NSVA.

Vid missfärgat vatten efter avstängningen, spola kallvatten tills det är klart igen.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se