Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Bevattningsförbudet i Båstads kommun hävs

Pressmeddelande   •   Aug 14, 2019 09:48 CEST

Vattenförbrukningen i Båstads kommun har minskat. Nu häver NSVA bevattningsförbudet. Foto: Rawpixels

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, onsdagen den 14 augusti. Nederbörd och svalare väder gör att vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

Den 12 juli införde NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen i kombination med det varma vädret. Värst var situationen i Torekov, där dricksvattnet riskerade att ta slut. Idag, onsdagen den 14 augusti, häver NSVA bevattningsförbudet.
– Tack alla som hjälpt till med att spara vatten. Det gäller att vara fortsatt vattensmart och tänka på hur dricksvattnet används, säger Sven-Inge Granlund, chef för avdelning Rörnät på NSVA.

Det är fortfarande låga grundvattennivåer i Båstads kommun och nivåerna behöver tid för återhämtning. Eftersom antalet användare av dricksvattnet sjunkit när sommarboende och turistsäsong går mot sitt slut har uttaget av dricksvatten minskat.
– Inför nästa sommarsäsong är det för grundvattennivåernas skull bättre att göra större trädgårdsanläggningsarbeten på hösten, som att plantera träd, häck eller anlägga en ny gräsmatta, säger Sven-Inge Granlund.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.