Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Dåligt eller inget vattentryck i Hemmeslöv och delar av Malen 21-22 december

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2015 11:44 CET

I samband med VA-arbete natten mellan måndag och tisdag 21/12- 22/12, cirka klockan 22- 07, kommer det bli dåligt vattentryck, eventuellt inget vatten alls, för ungefär 1 000 hushåll och företag i Hemmeslöv och delar av Malen. NSVA ska då göra en ny inkoppling av vatten till Båstads nya station.

Vid 22-tiden stängs vattnet av för boende och företag längs med kusten, från rondellen vid Båstads nya station fram till Rivieravägen. Vid 00.00-tiden stängs vattnet av för boende och företag på andra sidan Kustvägen, från rondellen vid Båstads nya station fram till Rivieravägen. Vattnet ska vara tillbaka som vanligt på morgonen den 22 december.

– VA-arbetet utförs nattetid för att påverka berörda kunder så lite som möjligt, säger Anders Hjärpe, gruppchef på NSVAs avdelning Rörnät.

NSVA uppmanar kunder i området att tappa upp vatten för eget behov under natten och eventuellt även för mat och dryck dagen efter. Efter avslutat arbete kan det nämligen bli luft i ledningarna och missfärgat vatten.

– Detta är ofarligt, men kan skada disk- och tvättmaskiner. Man ska därför undvika att diska och tvätta under tisdagen, säger Anders Hjärpe.

Om missfärgningen är lätt är rekommendationen att spola kallvatten tills vattnet är klart igen. Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning.

Vid speciella behov av vatten är man välkommen att kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00. 

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.