Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​​Dåligt tryck på grund av misstänkt vattenläcka

Pressmeddelande   •   Jan 20, 2017 15:44 CET

Kattarp, Hasslarp, Välinge, Utvälinge och Rögle/Tånga har dåligt vattentryck. Felsökning pågår. NSVA uppmanar berörda kunder att spara på vattnet.

Vid 7-tiden på fredagsmorgonen fick NSVA in telefonsamtal från kunder i Kattarp som upplevde att de hade dåligt vattentryck. Sedan dess har NSVAs personal arbetat med att felsöka i området. Vid 13.30-tiden utökades felsökningen till områdena Hasslarp, Välinge, Utvälinge och Rögle/Tånga.

– Vi misstänker att det dåliga trycket beror på en vattenläcka på huvudledningen. Vi fortsätter att leta efter orsaken till problemet, säger Andreas Björnevik, chef för avdelning Kundnära tjänster.

NSVA uppmanar boende i berörda områden att spara på vattnet. SMS har skickats till berörda. Under felsökningens gång kan vattnet komma att stängas av under vissa tider. Information uppdateras löpande på www.nsva.se/driftinfo

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.