Gå direkt till innehåll
Vy av vattentornet från Österleden. Arkitektskiss, Wingårdhs Arkitektbyrå.
Vy av vattentornet från Österleden. Arkitektskiss, Wingårdhs Arkitektbyrå.

Pressmeddelande -

Ett nytt landmärke tar form – högreservoaren lyfts på plats

Hej!

Jag har ett reportagetips för er.

Måndagen den 3 juni kommer Helsingborgs nya vattentorn att gå in i nästa fas. Då ska den ring som ligger högst upp i tornet lyftas på plats vilket är en minst sagt intressant och svår övning. Utöver att det är ett spektakulärt bygge så är det också ett enormt stort jobb som kommer göra stor skillnad för områdets vattenförsörjning för många framtida generationer.

Undrar nu om ni skulle vilja besöka projektet under denna dag (press är inbjudna kl 13-14) och vara med när ringdelarna lyfts på plats?

Jag bifogar några bilder/illustrationer på hur vattentornet ska se ut när det är klart, samt lite mer info om projektet.
https://www.nsva.se/var-verksamhet/dricksvatten/vattnet-inom-nsva/helsingborg/nytt-vattentorn/

Hör av er om ni är intresserade.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Ebba Bergholm Cohen

Ebba Bergholm Cohen

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat material

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg