Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Ett nytt landmärke tar form – högreservoaren lyfts på plats

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2019 15:15 CEST

Vy av vattentornet från Österleden. Arkitektskiss, Wingårdhs Arkitektbyrå.

Hej!

Jag har ett reportagetips för er.

Måndagen den 3 juni kommer Helsingborgs nya vattentorn att gå in i nästa fas. Då ska den ring som ligger högst upp i tornet lyftas på plats vilket är en minst sagt intressant och svår övning. Utöver att det är ett spektakulärt bygge så är det också ett enormt stort jobb som kommer göra stor skillnad för områdets vattenförsörjning för många framtida generationer.

Undrar nu om ni skulle vilja besöka projektet under denna dag (press är inbjudna kl 13-14) och vara med när ringdelarna lyfts på plats?

Jag bifogar några bilder/illustrationer på hur vattentornet ska se ut när det är klart, samt lite mer info om projektet.
https://www.nsva.se/var-verksamhet/dricksvatten/vattnet-inom-nsva/helsingborg/nytt-vattentorn/

Hör av er om ni är intresserade.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.