Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Helikopterlyft av ventilationskanal får göras om

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2018 14:54 CEST

Så här såg det ut när helikoptern började lyfta upp ventilationskanalen, innan ventilationskanalen lossnade.

Vid den planerade monteringen av ventilationskanalen i Västhamnsverkets skorsten på tisdagen gick fästanordningen på kanalen sönder och lossnade. Nu pågår en utredning kring varför ventilationskanalen gick sönder och om det finns möjlighet att göra ännu ett monteringsförsök under eftermiddagen.

Vid 12-tiden på tisdagen skulle monteringen av ventilationskanalen i Västhamnsverkets skorsten ske med hjälp av helikopter. Monteringen fick avbrytas eftersom ventilationskanalen lossnade. Ingen person skadades i samband med händelsen.

– Det är tråkigt att det inte fungerade första gången, men vid sådana här monteringar får man vara beredd på att saker kan gå fel. Det absolut viktigaste är att ingen skadades. Det är tack vare vårt förebyggande risk- och säkerhetsarbete, säger Jenny Juliusson, projektledare på NSVA.

Nu pågår en utredning kring varför ventilationskanalen gick sönder och om det finns möjlighet att göra ännu ett monteringsförsök under tisdagseftermiddagen.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.