Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Lågt vattentryck i hela Grevie medan läcka lagas

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2015 11:26 CET

Efter ett intensivt letande har nu NSVA lokaliserat gårdagens vattenläcka i Grevie. Lagning av läckan kommer att påbörjas kl 13. Medan läckan lagas kommer det bli lågt vattentryck i hela Grevie. Eventuellt blir vissa kunder helt utan vatten. Tappa upp vatten innan om du har möjlighet.

Det var igår vid lunchtid som trycket föll i Grevie och NSVA förstod att det fanns en vattenläcka. Ett tiotal kunder har varit helt utan vatten sedan dess.

- Under hela eftermiddagen och kvällen var NSVA på plats och letade efter läckan. Vid 22-tiden avbröts sökandet för att återupptas tidigt idag på morgonen. Ibland är det svårt att lokalisera en vattenläcka, särskilt nu när det är så blött i marken. Vi är glada att vi nu äntligen har hittat den och kan åtgärda den, säger Andreas Waldén, avdelningschef Rörnät på NSVA.

Medan läckan lagas kommer det att bli lågt vattentryck i hela Grevie. Det kan även innebära att en del kunder blir helt utan vatten.

- Vi uppmanar kunder i Grevie att om möjligt tappa upp vatten för eget behov innan kl 13 idag, när arbetet med att laga läckan påbörjas. Vi kommer även att ställa ut vattentankar där du som behöver vatten kan hämta, fortsätter Andreas Waldén.

När vattnet kommer tillbaka efter en vattenläcka kan det bli luft och missfärgningar. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar några minuter tills vattnet är klart igen.

Som en försiktighetsåtgärd kommer NSVA att klorera vattnet i Grevie idag varför svag lukt och smak av klor kan förekomma. Detta är en normal driftåtgärd i samband med att det varit en större läcka. Det är helt ofarligt.

Här kan du hämta vatten:
Ljungvägen 50
ICA Nära, Grusåsvägen
Märgelvägen 7
Timmervägen 29

För mer information och karta över berört område, se www.nsva.se/driftinfo.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.