Gå direkt till innehåll
Lågt vattentryck i hela Grevie medan läcka lagas

Pressmeddelande -

Lågt vattentryck i hela Grevie medan läcka lagas

Efter ett intensivt letande har nu NSVA lokaliserat gårdagens vattenläcka i Grevie. Lagning av läckan kommer att påbörjas kl 13. Medan läckan lagas kommer det bli lågt vattentryck i hela Grevie. Eventuellt blir vissa kunder helt utan vatten. Tappa upp vatten innan om du har möjlighet.

Det var igår vid lunchtid som trycket föll i Grevie och NSVA förstod att det fanns en vattenläcka. Ett tiotal kunder har varit helt utan vatten sedan dess.

- Under hela eftermiddagen och kvällen var NSVA på plats och letade efter läckan. Vid 22-tiden avbröts sökandet för att återupptas tidigt idag på morgonen. Ibland är det svårt att lokalisera en vattenläcka, särskilt nu när det är så blött i marken. Vi är glada att vi nu äntligen har hittat den och kan åtgärda den, säger Andreas Waldén, avdelningschef Rörnät på NSVA.

Medan läckan lagas kommer det att bli lågt vattentryck i hela Grevie. Det kan även innebära att en del kunder blir helt utan vatten.

- Vi uppmanar kunder i Grevie att om möjligt tappa upp vatten för eget behov innan kl 13 idag, när arbetet med att laga läckan påbörjas. Vi kommer även att ställa ut vattentankar där du som behöver vatten kan hämta, fortsätter Andreas Waldén.

När vattnet kommer tillbaka efter en vattenläcka kan det bli luft och missfärgningar. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar några minuter tills vattnet är klart igen.

Som en försiktighetsåtgärd kommer NSVA att klorera vattnet i Grevie idag varför svag lukt och smak av klor kan förekomma. Detta är en normal driftåtgärd i samband med att det varit en större läcka. Det är helt ofarligt.

Här kan du hämta vatten:
Ljungvägen 50
ICA Nära, Grusåsvägen
Märgelvägen 7
Timmervägen 29

För mer information och karta över berört område, se www.nsva.se/driftinfo.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Ebba Bergholm Cohen

Ebba Bergholm Cohen

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg