Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Lågt vattentryck på Ven tisdagen den 3 november

Pressmeddelande   •   Okt 30, 2015 08:00 CET

Tisdagen den 3 november mellan cirka 14.00- 16.00 kommer Venborna att märka av ett lågt vattentryck eller kanske inget vattentryck alls i sina kranar. Det beror på ett strömavbrott för elarbete.

Elarbetet, som utförs av Eon, sker vid den så kallade tryckstegringsstationen vid Haken. Tryckstegringsstationen är anläggningen där vattentrycket höjs innan vattnet leds vidare i ledningsnätet. När vattentrycket kommer tillbaka efter strömavbrottet kan det bli luft i ledningarna och missfärgningar. Detta är helt ofarligt och det enda man behöver göra är att spola kallvatten i alla kranar några minuter tills vattnet är klart igen.

NSVA uppmanar Venborna att tappa upp vatten för eget behov under tiden som vattentrycket väntas vara lågt. Vi ber om överseende med eventuella besvär som detta medför.

Vid frågor kan man kontakta NSVAs kundservice, telefon 010- 490 97 00, eller läsa mer på NSVAs hemsida www.nsva.se

Kontaktperson: Jan Olsson, drifttekniker, telefon 010- 490 97 46.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.