Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Läckan är lagad som berör orterna Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2019 12:28 CEST

Den akuta läckan är nu lagad. Tyvärr kommer ett fåtal kunder att fortsatt ha lågt tryck. Detta är en konsekvens av läckan och kommer att vara så under en period.

Den akuta läckan är nu lagad som berör orterna Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd. Luftning och spolning är påbörjad. Tidig kväll kommer spolningen att vara färdig. Tyvärr kommer ett fåtal kunder att fortsatt ha lågt tryck. Detta är en konsekvens av läckan och kommer att vara så under en period.

- För att undvika ytterligare negativa konsekvenser fortsätter vi att undersöka när vi kan öka trycket, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster på NSVA.

Nödvattentankarna som ställts ut i orterna kommer att hämtas under eftermiddagen.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.