Gå direkt till innehåll
Lergraven på Närlunda har utsatts för återkommande vandalisering
Lergraven på Närlunda har utsatts för återkommande vandalisering

Pressmeddelande -

Livsfarlig vandalisering av pumpgrop vid Lergraven

Lergraven ligger på Närlunda i Helsingborg och hanterar dagvatten. Pumpgropen har varit utsatt för återkommande vandalisering och dessvärre har det hänt igen. Luckorna till pumpsumpen har brutits upp och diverse skräp har kastats ner i pumpgropen.

Pumpgropen var fylld med bland annat trädgrenar, sopor, dammsugare och elkickbikes. Vandaliseringen är extremt farlig, både för dem som utför den och för andra som riskerar att falla ner i gropen.

- Pumpgropen är väldigt djup. Om någon ramlar i och överlever fallet så kommer det ändå få katastrofala följder då pumparna är mycket kraftiga, säger Björn Paulsson, driftchef på avdelningen avloppsrening.

NSVA har återställt platsen. Guiderrör till pumparna var knäckta, vilket gjorde att pumparna inte fungerade som de skulle. Ett nytt kraftigare lock är också beställt. För att kunna lyfta det nya locket krävs det en kran som troligtvis levereras under veckan.

- Eftersom det nya locket inte kan lyftas utan kran, hoppas vi att vi slipper framtida problem som leder till fara för både de som vandaliserar och för personer som passerar förbi, fortsätter Björn Paulsson.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Presskontakt

Björn Paulsson

Björn Paulsson

Driftchef avdelning avloppsrening 0104909717

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg