Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Lukt- och smakproblem på kranvattnet i delar av södra Bårslöv i natt

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2015 10:20 CET

Under gårdagen och i natt har ett antal kunder upplevt lukt- och smakproblem på kranvattnet i delar av södra Bårslöv. NSVA tror att detta härrör från ett VA-arbete som utfördes under torsdagen. Under fredagen spolas ledningarna, vilket kan medföra dåligt vattentryck i området.

I samband med ett VA-arbete i Bårslöv igår öppnade NSVA en ventil som varit stängd en längre tid. Detta medförde att stillastående vatten kom in i systemet. 

- Vi spolade i samband med VA-arbetet, men troligtvis har mer av detta vatten spridit sig i ledningsnätet än vi trodde. Efter kundklagomål har vi spolat ledningarna i området under kvällen och natten. Detta arbete kommer vi även att fortsätta med under fredagen. Medan spolningen pågår kan det blir dåligt vattentryck i området, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör avdelning Rörnät NSVA.

Kunder som upplever lukt- och smakproblem uppmanas att spola kallvatten i alla kranar cirka 30 minuter. Om problemen kvarstår uppmanar NSVA att man hör av sig till NSVAs kundservice på tel 010-490 97 00.

- Vi har för säkerhets skull tagit vattenprover både igår kväll och idag, provsvar väntas under söndagen, fortsätter Dejan Tucakov. För de kunder som inte vill dricka vattnet förrän provsvaren kommit finns en vattentank vid förskolan på Salladsgatan där man kan hämta vatten. 

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se