Gå direkt till innehåll
Det får rum 2 300 kubikmeter vatten i Bjuvs vattentorn.
Det får rum 2 300 kubikmeter vatten i Bjuvs vattentorn.

Pressmeddelande -

NSVA byter tak på Bjuvs vattentorn

Bjuvs vattentorn ska få nytt tak. Det planerade underhållsarbetet beräknas pågå mellan 11 september och 31 oktober och förväntas inte påverka vattendistributionen.

Bjuvs vattentorn byggdes 1966. Sedan dess har det bland annat målats om och fått UV-aggregat installerat. Nu är det takets tur att få en uppfräschning. Med start på måndag den 11 september kommer NSVAs entreprenör Sydsverige entreprenad AB att påbörja takbytet.

– Det är ett planerat underhållsarbete. Vattentornet är 51 år gammalt och det är dags att byta tak. I samband med arbetet kommer vi att spärra av en del av området precis kring vattentornet. Förhoppningen är att det inte ska drabba några trafikanter men tidvis kan viss påverkan inte uteslutas, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

Arbetet beräknas vara klart sista oktober och förväntas inte påverka vattendistributionen.

– Vår vattenförsörjning skall inte påverkas av att vi är uppe på vattentornet och jobbar. Skulle det ändå inträffa något oförutsett informerar vi berörda, säger Jonas Håkansson.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Jonas Håkansson

Jonas Håkansson

Avdelningschef Dricksvatten, NSVA 010-490 97 56

Relaterade nyheter