Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA del av Helsingborgs stads miljötält på Helsingborgsfestivalen

Pressmeddelande   •   Jul 25, 2011 09:00 CEST

Energicykla till fågelkvitter och lek med dina badrumskunskaper- det är några utav inslagen i Helsingborgsfestivalens miljötält i Stadsparken.  

I samband med Helsingborgsfestivalens utmärkelse Miljödiplomerat arrangemang är det viktigt att det finns en plats där besökare kan få information om festivalens miljömässiga insatser. Men miljötältet i Stadsparken inrymmer mer än så.

Under festivalen samverkar H+, miljöförvaltningen, Miljöbyrån och NSVA där de tillsammans uppmärksammar stadens miljöarbete på ett kreativt sätt riktat mot både barn och äldre. Vad får man egentligen slänga i en toalett? Vilka farliga kemikalier stöter vi på i vardagen? – genom roliga aktiviteter och en utställning ges festivalbesökarna svaren på frågorna. I tältet finns det även möjlighet att visa hur man önskar bidra till en bättre miljö genom ”I committ”, testa en energicykel och gissa hur lång tid det tar att cykla en kilometer på en motionscykel.                   

Inspirera till dialog

Helsingborgs stad arbetar brett med miljöfrågorna och har tydliga mål när det gäller minskning av växthusgaser och önskar skapa livskvalitet både för boenden, besökare och kommande generationer. Satsningen under festivalen är ett sätt att nå ut till besökarna för att inspirera och skapa en dialog som fokuserar på vad man själv som person kan vara med och påverka.

NSVA på festivalen

NSVA kommer under festivalen att på ett lekfullt lära ut vad man får slänga i en toalett - och inte. Tyvärr är det inte alltid rätt saker som hamnar i toaletten och det är ett bekymmer både för vår verksamhet på NSVA och för miljön. Så ta chansen, besök oss på festivalen och lär dig "toavettikett"!

Mer information:
Linnea Folkesson, Helsingborgs miljöbyrå, 042- 10 44 55 / 0705- 80 44 55

Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) ansvarar för drift, underhåll och utveckling av VA-anläggningarna i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Verksamheten omfattar vattenproduktion och distribution, avledning av dagvatten, avledning och behandling av spillvatten, samt omhändertagande av vid reningen avskilt slam. Läs mer på www.nsva.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.