Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA förbereder nödvatten till Torekov

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2018 18:16 CEST

Så här ser NSVAs nödvattentankar ut. På tisdagskvällen placeras tre nödvattentankar ut i Torekov. De kommer att vara tomma, men kan snabbt fyllas på vid en eventuell kris.

Dricksvattnet i Torekov riskerar att ta slut om inte förbrukningen minskar omedelbart. NSVA mobiliserar och kommer under tisdagskvällen att placera ut tre nödvattentankar i Torekov. De kommer att vara tomma, men kan snabbt fyllas på vid en eventuell kris.

Under tisdagsförmiddagen utfärdade NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun. Dricksvattenförbrukningen har ökat kraftigt under helgen 30/6- 2/7 och når rekordnivåer i hela kommunen, men värst drabbat är Torekov.

– Läget är mycket allvarligt. Om inte dricksvattenförbrukningen minskar riskerar vattnet i Torekov att ta slut, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA mobiliserar och placerar ut tre nödvattentankar i Torekov under tisdagskvällen. De kommer att vara tomma, men kan snabbt fyllas på vid en eventuell kris. Nödvattentankarna placeras på följande platser:

  • Vändplatsen Torekovs skola, Hanneborgsvägen 2
  • ICAs parkering, Båtsmansgatan 14
  • Ankaregränd 2

NSVAs personal kommer att befinna sig i Torekov under kvällen för att kontrollera hur bevattningsförbudet efterföljs. Vi kommer också att dela ut flyers med information om rådande bevattningsförbud under veckan.

Läs mer om bevattningsförbudet i Båstads kommun.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.