Gå direkt till innehåll
NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, den 7 juli. Ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortfarande bidrar med att använda vårt dricksvatten smart.
NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, den 7 juli. Ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortfarande bidrar med att använda vårt dricksvatten smart.

Pressmeddelande -

​NSVA häver bevattningsförbud i Båstads kommun

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, den 7 juli. Vattenförbrukningen är stabil och väderprognosen visar på regn och låga temperaturer för årstiden de kommande dagarna.

Det har redan regnat en del och det märks på vattenförbrukningen. Vattenverken har kunnat sänka produktionstakten och produktionsbrunnarna har återhämta sig.

– Vi uppmanar de boende i Båstads kommun att fortsätta med ett vattensmart agerande och att spara vatten, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

Det system som NSVA använder för att övervaka vattenproduktionen ger också data som visar hur mycket vatten det förbrukas i olika områden.

- Det blir enkelt att se om något område ökar sin vattenförbrukning drastiskt när värmen kommer tillbaka. Då kan det bli aktuellt med restriktioner i just detta område. Vi förstår att man vill rädda det dyra trädet, den extra fina blomman eller busken när det är varmt och torrt. Till detta räcker vattnet, men det räcker inte till att vattna gräsmattor, då tvingas vi att införa bevattningsförbud igen, säger Jonas Håkansson.

En del kommuninvånare hörsammar uppmaningarna från NSVA och anpassar sin vattenförbrukning.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortfarande bidrar med att använda vårt dricksvatten smart, säger Jonas Håkansson.

NSVA har haft en spara vatten-kampanj med särskilt fokus på Båstads kommun igång sedan maj månad eftersom grundvattennivåerna är låga på Bjäre. Kampanjen handlar om att agera vattensmart och att hushålla med det kommunala dricksvattnet så att det räcker hela sommaren.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 260 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg