Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2020 11:36 CEST

Idag den 6 juli häver NSVA bevattningsförbudet i Åstorps kommun.

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Åstorps kommun idag, måndagen den 6 juli. Nederbörd och svalare väder gör att vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

Den 25 juni införde NSVA bevattningsförbud i Åstorps kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen. Värst var situationen i Åstorps tätort där produktionen av dricksvatten gick på max men ändå inte räckte till för att möta förbrukningen. Nu häver NSVA bevattningsförbudet efter att vattenförbrukningen sjunkit till en stabil nivå.

– Tack alla som hjälpt till med att spara vatten. Det gäller att fortsatt tänka på hur dricksvattnet används. Vi följer förbrukningen dagligen och skulle den stiga till samma nivåer som tidigare blir vi tvungna att inför bevattningsförbudet igen. Men fortsätter boende i Åstorps kommun att använda dricksvattnet smart så kommer vi att klara hela sommaren, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA

- Vi vill endast införa bevattningsförbud när det verkligen är nödvändigt. Så fort vi ser att det går, häver vi ett bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson.

Det är fortsatt bevattningsförbud i kommunerna Båstad och Perstorp.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.