Gå direkt till innehåll
NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun idag den 9 juli. Dricksvattnet kan användas som vanligt igen.
NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun idag den 9 juli. Dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

Pressmeddelande -

​NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun

NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun idag den 9 juli. Dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

De slutgiltiga provresultaten kom in sent på torsdagskvällen. Med två godkända vattenprover på rad kan NSVA häva kokningsrekommendationen i Röstånga i Svalövs kommun.

– Det är ett glädjande besked att Röstångaborna kan använda det kommunala dricksvattnet som vanligt igen, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Stort tack för förståelse

NSVA vill rikta ett stort tack till kommuninvånare, verksamheter, företag och övriga som har berörts av kokningsrekommendationen.

– Vi är medvetna om att det är omständligt att behöva koka vattnet och beklagar besvären som detta har medfört, säger Jonas Håkansson.

En större vattenläcka var orsak till kokningsrekommendationen

NSVA utfärdade kokningsrekommendationen som en försiktighetsåtgärd efter att en större vattenläcka inträffat i Röstånga natten till söndagen den 5 juli.

– När ledningssystemet blir trycklöst kommer det luft i ledningarna som gör att bakterier kan växa till i rören och då måste en kokningsrekommendation utfärdas. Det i sin tur innebär att två, efter varandra, godkända vattenprover behövs för att kunna häva rekommendationen, och det har vi fått nu, säger Jonas Håkansson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kontakter

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef Kundnära tjänster 010-495 87 89
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Ebba Eberhard (f.d. Bergholm Cohen)

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterat innehåll

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg