Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

​NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun

Pressmeddelande   •   Jul 09, 2020 22:41 CEST

NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun idag den 9 juli. Dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

NSVA häver kokningsrekommendationen i Röstånga, Svalövs kommun idag den 9 juli. Dricksvattnet kan användas som vanligt igen.

De slutgiltiga provresultaten kom in sent på torsdagskvällen. Med två godkända vattenprover på rad kan NSVA häva kokningsrekommendationen i Röstånga i Svalövs kommun.

– Det är ett glädjande besked att Röstångaborna kan använda det kommunala dricksvattnet som vanligt igen, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Stort tack för förståelse

NSVA vill rikta ett stort tack till kommuninvånare, verksamheter, företag och övriga som har berörts av kokningsrekommendationen.

– Vi är medvetna om att det är omständligt att behöva koka vattnet och beklagar besvären som detta har medfört, säger Jonas Håkansson.

En större vattenläcka var orsak till kokningsrekommendationen

NSVA utfärdade kokningsrekommendationen som en försiktighetsåtgärd efter att en större vattenläcka inträffat i Röstånga natten till söndagen den 5 juli.

– När ledningssystemet blir trycklöst kommer det luft i ledningarna som gör att bakterier kan växa till i rören och då måste en kokningsrekommendation utfärdas. Det i sin tur innebär att två, efter varandra, godkända vattenprover behövs för att kunna häva rekommendationen, och det har vi fått nu, säger Jonas Håkansson.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.