Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA och Landskrona Energi är Landskronas egna supermiljöhjältar

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2013 08:00 CEST

NSVA och Landskrona Energi är hjältarna som ser till att allt ”det där som bara ska funka” fungerar varje dag. Den 6-7 juli medverkar företagen åter tillsammans på Jubileumskarnevalen i Landskrona.

– Det är mycket som vi tar för givet i vardagen. Som att det ska komma rent vatten när vi vrider på kranen och el när vi sätter kontakten i vägguttaget. Vi spolar ner kiss, bajs och toapapper i våra toaletter och tvättar maskin efter maskin utan att ägna en tanke åt vad som händer med vattnet sedan. Vi tar det så naturligt att vi ibland reagerar över att behöva betala för det, säger Sofie Johansson på NSVA.

– Nästan lika självklart är det att vi har varmt och skönt i hemmet, tillgång till snabbt bredband och att vi har energi till de hushållsapparater som ger oss tid över för annat, tillägger Sophia Norén Nordling på Landskrona Energi.

Företagen som ser till att vardagen fungerar i Landskrona är NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) som ansvarar för allt som rör vatten och avlopp och Landskrona Energi som levererar el, fjärrvärme och stadsnät.

– På Jubileumskarnevalen visar vi på ett lekfullt sätt vilka vardagshjältar våra företag är. I vårt tält
kan du fotografera dig med Landskronas egna superhjältar, spana in Skånes snabbaste bredband och lära dig vad som är okej att kasta i toaletten. Medan barnen målar sina egna superhjältar kan du testa dina miljökunskaper och vinna fina priser, fortsätter Sophia Norén Nordling.

Du hittar Landskronas två bolag för energi, vatten och avlopp tillsammans på Kasernplan. Vi finns på plats lördag 6/7 och söndag 7/7. Välkommen!

Mer information:
Sofie Johansson, kommunikatör NSVA, tel 010-490 98 10
Sophia Norén Nordling, kommunikationsansvarig Landskrona Energi, tel 0418-47 07 76, 0709-47 07 76

Landskrona Energi
Landskrona Energi AB är Landskronabornas bolag och en del av stadens nya vägval. Bolagiseringen innebär inte några större förändringar av innehållet i verksamheterna men är viktig för att kunna vidareutveckla en professionell och kostnadseffektiv service. Staden bildade två bolag 1 januari 2011. Landskrona Energi AB för el-, fjärrvärme- och stadsnät och Landskrona Kraft AB för produktion av el och värme. www.landskronaenergi.se

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildats ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se