Gå direkt till innehåll
NSVA rekommenderar boende i Utvälinge att koka sitt vatten

Pressmeddelande -

NSVA rekommenderar boende i Utvälinge att koka sitt vatten

Den 17 januari inträffade en akut vattenläcka i Utvälinge. Läckan är nu lagad, men kunder med kommunalt vatten som har berörts av läckan ombeds nu att koka vattnet efter reparationen.

De berörda adresserna är Lovartsvägen 44-220, Kryssvägen, Snipstigen, Kutterstigen, Loringsvägen 10-22 och Fockstigen. Kokningsrekommendationen kommer att kvarstå tills minst fredag. I samband med detta tas kontinuerliga vattenprover.

Övriga kunder i området berörs inte av kokningsrekommendationen.

– Berörda kunder har fått personligt besök av oss samt SMS-utskick med information. I samband med reparationsarbetet skadades en spillvattenledning och vi uppmanar därför kunderna att koka vatten som ska användas till dryck och matlagning tills vi får resultat på våra vattenprover, säger Andreas Björnevik, chef för avdelningen Kundnära tjänster.

Idag, måndagen den 18 januari, kommer NSVA att börja klorera vattnet i området. Det kan bli en svag smak av klor även för de som inte berörs av kokningsrekommendationen. Detta är helt ofarligt, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor.

Vatten finns att hämta i idrottshallen.

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Ebba Bergholm Cohen

Ebba Bergholm Cohen

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterade nyheter

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg