Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

NSVA rekommenderar boende i Utvälinge att koka sitt vatten

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2016 12:17 CET

Den 17 januari inträffade en akut vattenläcka i Utvälinge. Läckan är nu lagad, men kunder med kommunalt vatten som har berörts av läckan ombeds nu att koka vattnet efter reparationen.

De berörda adresserna är Lovartsvägen 44-220, Kryssvägen, Snipstigen, Kutterstigen, Loringsvägen 10-22 och Fockstigen. Kokningsrekommendationen kommer att kvarstå tills minst fredag. I samband med detta tas kontinuerliga vattenprover.

Övriga kunder i området berörs inte av kokningsrekommendationen.

– Berörda kunder har fått personligt besök av oss samt SMS-utskick med information. I samband med reparationsarbetet skadades en spillvattenledning och vi uppmanar därför kunderna att koka vatten som ska användas till dryck och matlagning tills vi får resultat på våra vattenprover, säger Andreas Björnevik, chef för avdelningen Kundnära tjänster.

Idag, måndagen den 18 januari, kommer NSVA att börja klorera vattnet i området. Det kan bli en svag smak av klor även för de som inte berörs av kokningsrekommendationen. Detta är helt ofarligt, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor.

Vatten finns att hämta i idrottshallen.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.