Gå direkt till innehåll
NSVA testar avläsning av vattenmätaren via mobilen

Pressmeddelande -

NSVA testar avläsning av vattenmätaren via mobilen

Nu är det dags för den årliga avläsningen av vattenmätaren i Svalövs kommun. Denna gången testar NSVA ett nytt sätt att lämna sin mätarställning, nämligen genom att scanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt med mobilen. Förändringen är ett sätt att göra det enkelt för kunden att lämna sin vattenmätarställning.

- Alla som inte läst av sin vattenmätare det senaste året får årligen en uppmaning om att göra detta. Nu är det Svalövs kommuns tur, säger Andreas Björnevik, avdelningschef för Kundnära tjänster på NSVA. 

- För att underlätta för våra kunder testar vi den här gången ett nytt sätt att lämna sin mätarställning, nämligen genom att scanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt med sin mobiltelefon. Vi tror att detta avsevärt förenklar för kunden. Förutsatt att detta test går bra kommer alla kunder som får VA-fakturan från NSVA att erbjudas denna tjänst framöver, fortsätter Andreas Björnevik.

För dem som inte har en smartphone kan man även lämna mätarställningen på traditionellt sätt via webben eller genom att skicka in svarskortet i brevet.

Tjänsten levereras av Svensk Vattenavläsning AB, som sedan tidigare levererar samma tjänst till bland annat Halmstads Energi och Mil​​jö AB, Laholmsbuktens VA och VIVAB.

- Vi tillhandahåller en helhetshantering av självavläsning av vattenmätare som innebär att vi sköter både administration, brevutskick och scanning av kort. Kunden kan registrera sitt mobilnummer och framöver göra sin avläsning via SMS. I övriga kommuner som vi hanterar är det många som väljer detta alternativ, säger Ulrik Magnusson, VD, Svensk Vattenavläsning AB.

Det är viktigt att läsa av sin vattenmätare regelbundet, minst en gång om året, så att man får jämna fakturor efter verklig förbrukning. Vattenfakturan baseras på en beräknad förbrukning som justeras varje gång mätaren läses av. Efter mätaravläsningen kan vattenfakturan bli både högre eller lägre än vanligt, beroende på om man använt mer eller mindre vatten än beräknat. Om man inte läst av vattenmätaren på ett tag kan överraskningen bli stor när fakturan kommer efter en avläsning. Därför är det viktigt att inte vänta för länge med att läsa av sin vattenmätare.

Alla som får sin VA-faktura från NSVA kan när som helst lämna sin mätarställning på kundsidorna på www.nsva.se

- - - - - - - - - -

Om Svensk Vattenavläsning AB

Svensk Vattenavläsning AB utvecklar och tillhandahåller produkter för kommuner, energi- och renhållningsföretag att effektivt nå ut till sina kunder för att administrera vattenmätare, avfallskärl, slambrunnar, containrar m.m.​ Våra huvudtjänster ​omfattar självavläsning, mätarbyten samt olika möjligheter att nå kunder vid akuta, oplanerade och​​ planerade driftstörningar. www.svaab.nu

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

 

 

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32
Ebba Bergholm Cohen

Ebba Bergholm Cohen

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-490 97 49

Relaterade nyheter

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg