Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Påminnelse: Visning av Båstads första UV-ljusanläggning idag på Världsvattendagen!

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2012 07:10 CET

För att ytterligare säkra dricksvattenkvaliteten i Båstad har Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) installerat en UV-ljusanläggning på en av kommunens huvudanläggningar. UV-ljus anses vara den säkraste skyddsbarriären för dricksvatten och skyddar mot såväl bakterier som virus och parasiter.

I samband med Världsvattendagen idag bjuder vi in till visning av avläggningen.

Tid: 22 mars kl 10.30

Plats: Vattenverket vid Örebäcksvallen, Tulpanvägen, Båstad

Media hälsas välkomna till visningen där representanter från både Båstads kommun och NSVA kommer att närvara. Fotomöjligheter finns.

-----------------------------------------------------------------

Världsvattendagen

Den 22 mars 2012 uppmärksammas Världsvattendagen för 19:e året i rad. FN instiftade denna dag 1993 för att få människor i hela världen att fokusera uppmärksamheten på vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. Läs mer på http://www.vattendag.org och http://www.unwater.org/worldwaterday.

Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) ansvarar för drift, underhåll och utveckling av VA-anläggningarna i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Verksamheten omfattar vattenproduktion och distribution, avledning av dagvatten, avledning och behandling av spillvatten, samt omhändertagande av vid reningen avskilt slam. Läs mer på www.nsva.se