Gå direkt till innehåll
Från den 1 januari kommer fordon från NSVA att synas i Perstorps kommun när personal utför vatten- och avloppsarbete.
Från den 1 januari kommer fordon från NSVA att synas i Perstorps kommun när personal utför vatten- och avloppsarbete.

Pressmeddelande -

​Perstorps kommun ny delägare i NSVA

Perstorps kommun är delägare i NSVA från den 1 januari 2020.

Den 27 mars 2019 tog Kommunfullmäktige i Perstorp beslut om att ansöka om medlemskap i NSVA för hantering av kommunens vatten och avlopp. För att medlemskapet skulle kunna godkännas har de befintliga ägarkommunerna av NSVA också beslutat i sina kommunfullmäktige under hösten att godkänna medlemskapet som träder i kraft den 1 januari 2020.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Perstorp till NSVA. Tillsammans är vi nu sju kommuner som säkerställer att vi jobbar effektivt med de viktiga VA-frågorna och som samlar spetskompetens, erfarenhet och utvecklingskraft till gagn för invånarna i våra ägarkommuner, säger Jonas Jacobsson Görtler, styrelseordförande på NSVA.

Den personal som arbetade med vatten och avlopp i Perstorps kommun har nu blivit anställda i NSVA. Parallellt med den politiska processen om medlemskap har ett förberedande arbete gjorts för att göra övergången så smidig som möjligt för alla berörda i Perstorps kommun.

– Från Perstorps kommuns sida är vi väldigt glada över att ha välkomnats till NSVA. Vi tillhör nu en stor driftsorganisation med mycket stor och hög kompetens som ser till att våra invånare har vattenleverans med kvalitet idag och för lång tid framöver. De stora vinnarna med vårt inträde i NSVA är Perstorps invånare, säger kommunalråd Torgny Lindau (PF).

Kontaktpersoner:
Jonas Jacobsson Gjörtler,
Styrelseordförande NSVA
Telefon: 0705-68 55 69
jonas.j.gjortler@me.com

Torgny Lindau
Kommunalråd, Perstorps kommun
Telefon: 0435-394 23
torgny.lindau@perstorp.se

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Från den 1 januari 2020 är även Perstorps kommun delägare i NSVA. 

Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kontakter

Jonas Jacobsson Gjörtler

Jonas Jacobsson Gjörtler

Styrelseordförande 0705-68 55 69

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg