Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ragn-Sells sköter omhändertagande av slam inom NSVA

Sedan den 1 januari i år sköter Ragn-Sells omhändertagandet av avloppsslam från tio av NSVAs, Nordvästra Skånes Vatten och Avlopps, elva reningsverk. Slammet från Lundåkraverket i Landskrona tas sedan tidigare omhand av Landskrona Svalövs Renhållnings AB (LSR).

- Avtalet med Ragn-Sells ger generellt en något lägre kostnad för omhändertagandet men framförallt en entreprenad med ett ökat miljöfokus där bland annat kraven på spårbarheten efterlevs. Detta är speciellt viktigt med den REVAQ-certifiering vi nyligen genomfört för Öresundsverket i Helsingborg, säger Pär Gustafsson, chef för avdelning Avloppsrening inom NSVA.

Årlig kostnad för omhändertagande av slammet från NSVAs anläggningar är cirka 8,5 miljoner kronor.

Om Ragn-Sells
Ragn-Sells är Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. De samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige.
www.ragn-sells.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) ansvarar för drift, underhåll och utveckling av VA-anläggningarna i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Verksamheten omfattar vattenproduktion och distribution, avledning av dagvatten, avledning och behandling av spillvatten, samt omhändertagande av vid reningen avskilt slam. Läs mer på www.nsva.se

Kontakter

Pär Gustafsson

Pär Gustafsson

Avdelningschef Produktion 010-490 97 87

Rent vatten. Ett jobb för livet.

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett interkommunalt bolag som bildades 2009. Vi levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten i kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp och Örkelljunga. Genom att samverka kan vi förse invånarna med ett kostnadseffektivt och välfungerande vatten- och avloppssystem. Vi kan också vara garanten för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen och för att på ett effektivt sätt utveckla den regionala VA-infrastrukturen. Läs mer om oss på www.nsva.se

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp
Box 2022
250 02 Helsingborg