Gå direkt till innehåll
Vid missfärgat vatten kan NSVA komma och spola rent i rören till en fastighet.
Vid missfärgat vatten kan NSVA komma och spola rent i rören till en fastighet.

Pressmeddelande -

Risk för missfärgat vatten i Domsten och Grå läge

För cirka en vecka sedan kopplade NSVA in en ny VA-ledning som ska förse Domsten och Grå läge med dricksvatten. Idag, fredagen den 1 december, släpper NSVA på vattnet i den nya ledningen. Detta kan leda till att kunder i Domsten och Grå läge får missfärgat vatten en tid framöver.

Missfärgning i samband med att vattnet släpps på är ofarlig. NSVA råder kunder med missfärgat vatten att spola kallt vatten i kranen tills missfärgningarna är borta. Är vattnet fortfarande missfärgat efter 30 minuter kontaktas NSVA för extra spolning. Ring då Kundservice, telefon 010- 490 97 00.

Eventuell missfärgning av vattnet kan förekomma under cirka två veckors tid, då NSVA trimmar in vattenflöde och liknande. NSVA ber om överseende med eventuella problem som detta medför.

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Andreas Eriksson

Andreas Eriksson

Presskontakt Chef kundnära tjänster 010-495 87 89
Maria Wallentin

Maria Wallentin

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 43
Anna Troedsson

Anna Troedsson

Presskontakt Kommunikatör Intern och extern kommunikation, pressfrågor, sociala medier. 010-495 87 32

Relaterade nyheter