Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Sämre vattentryck under VA-arbete

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2019 11:19 CEST

Fastigheterna i berört område kommer att få sämre tryck.

Natten mellan måndagen den 29/4 till tisdagen den 30/4 kommer ett VA-arbete att utföras som påverkar fastigheterna i Bårslöv, Välluv, Påarp, Rycketofta, Mörarp, Lydestad, Frillestad, Fjärestad, Kvistofta och Vallåkra med omnejd. Arbetet beräknas pågå kl 22-06. VA-arbetet ingår i ett projekt.

VA-arbetet innebär stängning av en huvudvattenledning för att NSVA ska kunna göra en inkoppling av en tryckstegringsstation och en flödesmätarbrunn. Omläggning av en vattenledning kommer också att ske. Detta innebär att trycket kommer att försämras, eventuellt kan fastigheter bli utan vatten. Vi uppmanar de boende att tappa upp vatten innan arbetet påbörjas.

Då ledningen som ska stängas är stor kommer stängningen att påbörjas redan under lördagen den 27/4. Detta innebär att de boende i ovan nämnda orter med omnejd redan under helgen kommer att märka av gradvis sämre tryck fram till det att VA-arbetet startar.

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart igen.Om problemet med missfärgat vatten kvarstår vänligen kontakta NSVA på telefon 010- 490 97 00.

Berörda fastighetsägare kommer att aviseras via vykort.

Kontaktpersoner:

Olof Martell, projektledare, NSVA. Tel: 010-490 97 00. E-post: olof.martell@nsva.se

Jan Nilsson, VA-ingenjör, NSVA. Tel: 010-490 97 48. E-post: jan.nilsson@nsva.se 

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.