Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Större vattenläcka i Grevie/Förslöv- NSVA uppmanar kunder att spara på vattnet

Pressmeddelande   •   Jul 19, 2016 21:45 CEST

En större vattenläcka har inträffat i Grevie/Förslöv. NSVA är på plats och arbetar med att lokalisera läckan. NSVA uppmanar ortsborna att spara på vattnet.

I nuläget är det oklart var vattenläckan finns. NSVAs beredskap på plats arbetar för fullt med att lokalisera den. Tar det lång tid att hitta läckan riskerar kunder i Förslöv och Grevie med omnejd att bli utan vatten.

– Vi uppmanar alla våra kunder att spara på vattnet och återkommer med mer information när vi vet mer. Är det någon som har upptäckt en ovanlig vattensamling någonstans är vi tacksamma om man hör av sig till vår jour på telefon 010- 490 97 00,  säger Andreas Waldén, chef för avdelning Rörnät.

OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo