Gå direkt till innehåll
Mellan klockan 23.00 på onsdag den 11/4 och klockan 06.00 på torsdag den 12/4 kopplar NSVA in den nya tryckstegringsstationen i Billeberga. Under VA-arbetets gång kommer vattentrycket till orten att vara lägre än normalt.
Mellan klockan 23.00 på onsdag den 11/4 och klockan 06.00 på torsdag den 12/4 kopplar NSVA in den nya tryckstegringsstationen i Billeberga. Under VA-arbetets gång kommer vattentrycket till orten att vara lägre än normalt.

Pressmeddelande -

Tillfälligt lägre vattentryck i Billeberga

Natten mellan onsdagen den 11 april och torsdagen den 12 april planerar NSVA att koppla in den nya tryckstegringsstationen vid Fabriksvägen i Billeberga. Under arbetets gång kommer vattentrycket till orten att vara lägre än normalt. Målet med den nya tryckstegringsstationen är att kunderna i Billeberga ska få ett stabilare och jämnare vattentryck.

VA-arbetet beräknas pågå från klockan 23.00 på onsdagskvällen till klockan 06.00 på torsdagsmorgonen. Vattnet kan användas som vanligt under denna tid, men eftersom det installeras en tillfällig matning under arbetets gång uppmanar NSVA sina kunder att vara sparsamma och inte använda vatten i onödan. VA-arbetet utförs nattetid för att påverka berörda kunder så lite som möjligt.

–Våra kunder i Billeberga har upplevt ett lägre tryck i vattenkranarna då och då. NSVA anlägger den nya tryckstregringsstationen för att orten ska få ett stabilare och jämnare vattentryck. En tryckstegringsstation är en anläggning där vattentrycket höjs innan vattnet leds vidare i ledningsnätet. Installationen är också en framtida säkring för Billeberga, när orten byggs ut kommer vi att kunna pumpa ut vattnet till fler kommuninvånare, säger Anna Paulsson, projektledare på NSVA.

Här hittar du projektets webbsida.

Ämnen

Regioner


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Presskontakt

Anna Paulsson

Anna Paulsson

Projektledare 0104909871