Följ NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp

Vägavstängningar i samband med vattenläcka i Helsingborg

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2015 15:59 CEST

Arbete med att åtgärda läckan som i förmiddags inträffade vid rondellen i korsningen Lägervägen/Filbornavägen i Helsingborg pågår. NSVA beräknar att arbetet blir klart under natten. Fram tills dess är Filbornavägen och Lägervägen runt rondellen helt avstängd.

- Vi uppmanar alla trafikanter att välja annan väg och att respektera avstängningarna, säger Andreas Björnevik, avdelningschef Kundnära tjänster, NSVA.

Filbornavägen är avstängd för genomfartstrafik vid rondellen, västerifrån efter Åstorpsgatan och österifrån från Skaragatan. Lägervägen är avstängd efter Älvkvarnsgatan.

Boende på Skaragatan, Tyringegatan och Ludvikagatan hänvisas till bussgatan på Skaragatan, som öppnats upp för boendetrafik.

Information om när vägavstängningarna hävts kommer att publiceras på www.nsva.se/driftinfo under natten.


OM NSVA

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur sex VA-verksamheter från lika många kommuner. Vi har gjort gemensam sak för att växa och bredda vår kompetens, och för att öka bredden i erbjudandet. Allt under gemensam flagg. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar vi hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken. Läs mer om oss på www.nsva.se

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.